Vragen? Bel Klusdirect.nl 0800-2255325

Airco’s montage Zoetermeer

Met de klimaatsveranderingen en de steeds vaker voorkomende hittegolven in ons land kiezen veel mensen tegenwoordig voor een airco in huis. Er zijn verschillende soorten airco’s op de markt, waarvan de split airco – of de multi split airco – de meest verkochte is. Een split airco wil zeggen dat de airco uit een binnen- en een buitenunit bestaat. Een multi split airco bestaat uit één buitenunit en meerdere units binnen. Deze split airco’s bevatten koelmiddelen met zogenoemde f-gassen, gefluoreerde broeikasgassen die schadelijk zijn voor het milieu. Alleen erkende, gecertificeerde monteurs – bijvoorbeeld met een STEK-certificaat of een f-gassen certificaat – mogen deze airco’s monteren. Klusdirect opereert landelijk en werkt voor de split airco’s montage Zoetermeer alleen met monteurs en installatiebedrijven die een of beide certificaten hebben. Bij de garantiebepalingen staat meestal ook aangegeven dat de airco – ook van andere types – aantoonbaar door een erkende monteur moet zijn geïnstalleerd.

 

Monoblock airco’s montage Zoetermeer

Een airco zonder buitenunit wordt een monoblock airco genoemd. Er bestaan twee types monoblock airco’s. Verplaatsbare of mobiele monoblock airco’s en vaste monoblock airco’s. Het voordeel van een mobiele airco is dat u hem dan eens in de ene ruimte, dan eens in een andere ruimte kunt gebruiken. Het nadeel is dat de werking minder is dan die van een split airco en dat er een vrij grote slang – voor de afvoer van warme lucht – naar buiten geleid moet worden zonder dat daarbij (te) veel lucht van buiten naar binnen komt. Voor de vaste monoblock airco hoeft dat geen probleem te zijn omdat u op slechts een plaats een goed afgedicht gat kunt maken. Een mobiele airco die in verschillende ruimtes inzetbaar moet zijn, moet ook in die verschillende ruimtes een goede afvoer van de warme lucht krijgen. De monteur van Klusdirect kan u adviseren over en helpen bij het realiseren van dergelijke afvoermogelijkheden. Een vaste monoblock airco is qua vermogen vergelijkbaar met een split airco. Natuurlijk kan de Klusdirect monteur ook zorgen voor de vaste monoblock airco’s montage Zoetermeer.

 

Airco’s montage Zoetermeer door Klusdirect

  • Klusdirect werkt met F-gassen gecertificeerde monteurs in het hele land;
  • De Klusdirect gecertificeerde monteur installeert veilig en goed;
  • De Klusdirect gecertificeerde monteur kent de verschillende koudemiddelen;
  • Klusdirect kan u adviseren over het type airco;
  • Klusdirect kan u tips geven voor een goed en veilig gebruik van de airco;
  • Klusdirect voor alle types airco’s;
  • Klusdirect rekent met de laagst mogelijke tarieven
  • Vraag vrijblijvend een offerte of advies aan,

 

Werkzaamheden split airco’s montage Zoetermeer

Het installeren van split airco’s en multi split airco’s is logischerwijze het meeste werk. Na het plaatsen en ophangen van de binnen- en buitenunit en de condensafvoer worden de leidingen en de units afgeperst en gevacumeerd. Vervolgens wordt de werking van de airco gecontroleerd. Moet het condenswater naar een hoger gelegen plek worden afgevoerd, dan wordt ook een condenswaterpomp geïnstalleerd. Ook kan het nodig zijn een extra zekering te plaatsen, bijvoorbeeld als het airco systeem boven de 5 KWh zit.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Klusdirect. Het is ook mogelijk direct een offerte aan te vragen voor airco’s montage Zoetermeer door Klusdirect.

 

Bekijk ook:

Direct contact