Vragen? Bel Klusdirect.nl 0800-2255325

Daken isoleren Vlaardingen

Via een dak dat niet geïsoleerd is, gaat tot wel 30% van de warmte verloren. Er valt dus flink te besparen op de stookkosten wanneer u uw dak laat isoleren. De vraag is of u het dak vanaf de binnenzijde of van buitenaf kunt en wilt isoleren. Het antwoord op die vraag hangt af van meerdere factoren.

Bij een plat dak wordt meestal gekozen om het dak van buiten te isoleren. Bij een hellend dak wordt juist vaak gekozen aan de binnenkant te isoleren. Hellende daken isoleren Vlaardingen via de buitenkant heeft zo zijn voordelen, maar het is wel duurder en niet eenvoudig zelf te doen. Een hellend dak dat vanaf de buitenkant is geïsoleerd, wordt wel een Sarkingdak genoemd. Hellende daken isoleren Vlaardingen vanaf de buitenkant wordt vaak gecombineerd met een dakrenovatie of het vervangen van de dakpannen of andere dakbedekking. Klusdirect voert deze werkzaamheden en het isoleren van elk type dak voor u uit, in heel Nederland.

 

Voordelen en nadelen van een Sarkingdak

De voordelen van isolatie van buitenaf zijn dat de werkzaamheden vlot te voltooien zijn en dat de binnenkant van de zolder intact blijft. U zit dus minder lang in de rommel en kunt de zolder gewoon blijven gebruiken. Een ander belangrijk voordeel is dat de hele dakconstructie deel uitmaakt van de isolatieschil. Hierdoor zult u geen last hebben van koudebruggen. Daarnaast is de dakconstructie zelf beter beschermd tegen vocht en stof en worden condensatieproblemen voorkomen, en daarmee problemen als schimmel en rot. Ook zal de dakconstructie minder uitzetten en krimpen. Door deze voordelen is het voor velen een interessante optie om de hellende daken te isoleren aan de buitenkant.

De nadelen van hellende daken isoleren Vlaardingen via de buitenkant zijn de hogere kosten en het feit dat het minder goed geluid isoleert. Isolatie aan de buitenkant bestaat meestal uit stijve platen die wel uitstekend temperaturen isoleren, maar niet zo goed geluid. Aan de binnenzijde wordt meestal gewerkt met een materiaal als glaswol of rotswol. Die materialen zijn veel beter in het dempen van geluid. Overigens is het mogelijk onder de dakpannen isolatiemateriaal te spuiten dat een betere geluiddemping heeft. Het nadeel van deze methode is dat er geen zicht meer is op de onderliggende dakconstructie. Om die reden wordt deze methode niet zo vaak toegepast.

 

Daken isoleren Vlaardingen door Klusdirect

  • Klusdirect werkt met ervaren dakdekkers in het hele land;
  • Klusdirect geeft onafhankelijk advies over de mogelijkheden voor u;
  • Zowel hellende als platte daken isoleren Vlaardingen;
  • Klusdirect ook voor dakrenovatie of vervangen van dakpannen;
  • Klusdirect adviseert u ook over ventilatie en de veranderende vochthuishouding;
  • Klusdirect rekent met concurrerende tarieven;
  • Vraag vrijblijvend een of meerdere offertes aan.

 

Platte daken isoleren Vlaardingen

De meest gebruikte manier is het isolatiemateriaal aanbrengen op de dakvloer en onder de dakafdichting. Dit wordt een warm dak genoemd. Bij een zogenoemd omgekeerd dak komt de isolatie op de dakafdichting te liggen. Op de isolatie wordt vervolgens een schutlaag en eventuele ballastlaag gelegd.

Wilt u meer weten over daken isoleren Vlaardingen door Klusdirect – voor een plat of hellend dak – neemt u dan vrijblijvend contact op.

 

Bekijk ook:

Direct contact