Vragen? Bel Klusdirect.nl 0800-2255325

Dakpannen leggen Alphen aan de Rijn

Dakpannen zijn al sinds de oude Romeinen en Grieken de populairste dakbedekking. Het principe is hetzelfde gebleven, maar de modellen zijn in de loop der eeuwen steeds verder ontwikkeld en verbeterd. Ook de laatste jaren zijn die ontwikkelingen doorgegaan, met de focus vooral op duurzaamheid. Zo bestaan er tegenwoordig glazen dakpannen met daaronder een zonnecollector, deze worden wel zonnepannen genoemd. Ook bestaan er dakpannen met een geïntegreerd zonnepaneel(tje). Maar de gewone dakpannen zijn nog altijd het populairst. U kunt bij deze kiezen uit twee hoofdgroepen, namelijk de betonnen dakpannen en de keramische – meestal gebakken van Nederlandse rivierklei – dakpannen. Laat u dakpannen leggen Alphen aan de Rijn door Klusdirect, dan kan de dakdekker u adviseren welke soorten dakpannen voor uw dak het beste zijn.

 

Wanneer nieuwe dakpannen leggen Alphen aan de Rijn

Een dak van betonnen dakpannen gaat zo’n dertig jaar mee, een dak van keramische pannen vijftig jaar of – afhankelijk van het soort dakpan en het gepleegde onderhoud – tot wel honderd jaar. Al eerder worden dakpannen langzaam maar zeker poreus. U kunt dit merken doordat het dak langer nat blijft na een regenbui en als er veel mos en algen op het dak groeien. Zijn de dakpannen nog ‘jong’ en in een redelijke staat, dan kunt u ook kiezen voor een dakreiniging en het impregneren van het dak of coaten van dakpannen. Als de pannen niet alleen poreus zijn, maar ook scheurtjes en barsten vertonen, of als er dakpannen gebroken zijn of zelfs missen, dan is het tijd om nieuwe dakpannen te laten leggen. Een dakinspectie door Klusdirect kan duidelijk maken wat er moet gebeuren.

Ook wordt er wel gekozen voor nieuwe dakpannen leggen Alphen aan de Rijnwanneer er een dakkapel geplaatst wordt en / of er isolatie onder het dak wordt aangebracht.

 

Dakpannen leggen Alphen aan de Rijn door Klusdirect

  • Altijd een dakdekker van Klusdirect bij u in de buurt;
  • Klusdirect werkt met ervaren, gecertificeerde ambachtslieden;
  • De dakdekkers van Klusdirect werken met keurmerkmaterialen;
  • Tevens tweedehands dakpannen leggen Alphen aan de Rijn mogelijk;
  • Bij twijfel laat u door Klusdirect een dakinspectie uitvoeren;
  • Tevens voor andere werkzaamheden aan het dak;
  • Klusdirect voor een eerlijk en betrouwbaar advies;
  • Klusdirect voert werkzaamheden uit tegen de scherpste tarieven;
  • Vrijblijvend advies en / of een offerte.

 

Betonnen of keramische pannen

Gaat u dakpannen leggen Alphen aan de Rijn, dan hebt u de keuze uit betonnen en keramische dakpannen. De duurzame dakpannen als zonnepannen en dakpannen met zonnepaneel buiten beschouwing gelaten. We noemden al dat keramische dakpannen een langere levensduur hebben. Daarnaast zijn ze van zichzelf gladder, waardoor mos en algen minder kans hebben. Om dat probleem te ondervangen, zijn er overigens ook betonnen dakpannen met een speciale coating op de markt. Betonnen dakpannen zijn groter en maatvast. Ze krimpen niet en zetten niet uit. Keramische dakpannen hebben een meer authentieke uitstraling. Omdat dakpannen zo lang meegaan, kan het ook zijn dat u nog aan een goede partij gebruikte – keramische – dakpannen kunt komen. Dat scheelt natuurlijk in de kosten.

 

Dakinspectie door Klusdirect

Twijfelt u over de noodzaak om dakpannen te laten leggen? Laat dan eerst een dakinspectie door Klusdirect uitvoeren. Weet u al zeker dat u (nieuwe) dakpannen laat leggen, vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

 

Bekijk ook:

Direct contact