Vragen? Bel Klusdirect.nl 0800-2255325

Dakreiniging Amsterdam

Het dak is het meest kwetsbare deel aan uw woning. Het klimaat – en dan vooral storm, vocht en vorst – vormt een voortdurende aanslag op het dak, maar ook algen en mossen verzwakken uiteindelijk het dak. Goed onderhoud door Klusdirect – waaronder dakinspectie, dakreiniging Amsterdam, dakpannen coaten en zo nodig een dakreparatie – zijn daarom belangrijk om de levensduur van het dak van uw woning of bedrijfspand te verlengen. Bij het reinigen van het dak gaat het vooral om het verwijderen van algen en mos. In de eerste plaats vanwege de sluipende gevaren van mossen en algen op het dak, maar ook om het dak er weer fris en netjes uit te laten zien. Dit komt de uitstraling van uw woning ten goede én een goed onderhouden dak is belangrijk voor de waarde van uw huis of bedrijfspand.

 

Waarom zijn algen en mossen gevaarlijk voor uw dak

Algen zijn een soort planten die piepklein kunnen zijn, maar ook redelijk groot. Op het dak en bijvoorbeeld op een klinkerweg of oprit, gaat het meestal om eencellige plantjes die een dunne laag vormen. U ziet dit als een groenige aanslag. De algen zelf kunnen geen kwaad, ze hebben namelijk geen wortels. Maar ze houden wel vocht vast en vormen daardoor een voedingsbodem voor schimmels en mossen. Mossen hebben wel wortels en deze groeien in de dakbedekking, waardoor die poreus wordt. Poreuze dakpannen of een andere vorm van dakbedekking laten vocht door én ze houden dat vocht langer vast. Als het dan gaat vriezen, zullen er kleine barstjes ontstaan die na verloop van tijd steeds groter worden. Algen en mossen groeien sneller in een groene, boomrijke omgeving en in de schaduw. Mossen en algen sterven doorgaans af bij temperaturen boven de 70⁰C. In de zomermaanden zal een dak in de felle zon deze temperaturen al snel halen, daarom zie je aan de zonzijde van een dak veel minder mossen en algen.

 

Dakreiniging Amsterdam door Klusdirect

  • Klusdirect voert in heel Nederland dakreinigingen uit;
  • Klusdirect werkt met ervaren, vakbekwame dakdekkers;
  • Ook voor periodieke dakinspectie of het coaten van dakpannen;
  • Voor alle soorten dakbedekking;
  • Voor hellende, platte en gebogen daken;
  • De dakdekker van Klusdirect geeft eerlijk en betrouwbaar advies;
  • Dakreiniging Amsterdam tegen scherpe tarieven;
  • Vraag vrijblijvend een offerte aan.

 

Preventieve dakreiniging Amsterdam

Een preventieve dakreiniging Amsterdam is te vergelijken met een kleine onderhoudsbeurt aan uw auto. U voorkomt daarmee dat het dak een dikke algen- en moslaag krijgt en daarmee wordt het poreus worden van de dakbedekking sterk afgeremd. Na de reiniging kunt u uw dakpannen of dakleien van een speciale coating voorzien. Die coating is vocht- en vuilafstotend, waardoor algen en mossen minder kans krijgen. De coating ondervangt ook het probleem van eventuele poreuze dakpannen.

 

Klusdirect voor al het dakonderhoud

De dakdekkers van klusdirect voeren allerlei werkzaamheden aan uw dak uit. Naast de eerder genoemde werkzaamheden als dakinspectie en dakreparatie kunt u bij ons ook terecht voor het reinigen van dakgoten en het laten verwijderen van vogelnesten enz.

Neem contact op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan voor uw dakreiniging Amsterdam of andere klus.

 

Bekijk ook:

Direct contact