Vragen? Bel Klusdirect.nl 0800-2255325

Gaskachels en gashaarden installeren Leidschendam

Gaskachels en gashaarden installeren Leidschendam varieert van betrekkelijk eenvoudig tot ingewikkeld, afhankelijk van het type kachel en de plaats waar u de kachel wilt hebben. Het eenvoudigst is – meestal – de installatie van een inzetkachel. We zeggen ‘meestal’ omdat de meeste kachels qua afmetingen zijn afgestemd op de standaard maten van een bestaande schouw of openhaard. De nieuwe gaskachel kan gewoon worden aangesloten op het bestaande rookkanaal. Een stuk ingewikkelder is de installatie van een inbouw gashaard. Een inbouwhaard wordt eigenlijk altijd op een nieuwe plek geïnstalleerd. Aansluiten op een bestaande schouw lukt namelijk vrijwel nooit. De oude schouw zou dan gesloopt moeten worden, wat doorgaans toch een aardige verbouwing is.

De vrijstaande gaskachel kan eenvoudig zijn als er een plek voor de kachel gekozen wordt waarbij aansluiting op het gasnet eenvoudig gerealiseerd kan worden en er ook zonder al te veel moeite een afvoer naar buiten kan worden gemaakt.

De installateur van Klusdirect kan alle soorten gaskachels en gashaarden installeren Leidschendam.

 

Open en gesloten gassystemen 

De meeste gashaarden hebben tegenwoordig een gesloten gassysteem. Dit systeem is geschikt voor goed geïsoleerde huizen met een mechanische ventilatie, wat de nieuwere woningen allemaal zijn. Het rookkanaal is dubbelwandig. Via de buitenste pijp wordt lucht van buiten aangezogen en via de binnenste pijp worden de rookgassen afgevoerd. Het rookkanaal van deze gashaarden mag via de gevel naar buiten voeren. Let wel: dit is het enige type kachel dat de afvoer via de gevel mag hebben!

Open gassystemen halen de zuurstof uit de ruimte waar ze geplaatst zijn. De rookgassen worden door het rookkanaal naar buiten afgevoerd middels het ‘trekken’ van de schoorsteen. Dit systeem is niet geschikt voor woningen met mechanische ventilatie omdat die de trek van de schoorsteen – en dus de afvoer van rookgassen – belemmert. Gashaarden met een open gassysteem moeten de kachelpijp via het dak naar buiten hebben lopen.

 

Gaskachels en gashaarden installeren Leidschendam door Klusdirect

  • Klusdirect voor een erkende installateur bij u in de omgeving;
  • Voor alle types gashaarden en gaskachels;
  • Voor vrijstaande kachels en inzet- en inbouwkachels;
  • Zowel voor gesloten als open gassystemen;
  • Ook voor eventuele verbouw in verband met de installatie;
  • Bij Klusdirect krijgt u betrouwbaar advies;
  • U betaalt de laagste prijs voor de hoogste kwaliteit;
  • Vraag vrijblijvend advies of een offerte.

 

Wat als Nederland van het gas afgaat?

Gas is een fossiele brandstof, daar moeten we dus zuinig mee omgaan. Het is de bedoeling dat Nederland in 2050 van het gas af is. Is het dan wel verstandig om nu nog gaskachels en gashaarden te installeren? Natuurlijk moet iedereen die afweging voor zichzelf maken. Voor wat betreft mogelijke gevolgen in de toekomst, hoeft u het niet te laten. Vrijwel alle kachels zijn geschikt (te maken) voor stoken op gasflessen in plaats van het gasnet. Daar zullen te zijner tijd overigens wel aanpassingen voor gemaakt moeten worden.

 

Voor informatie en advies

Klusdirect kan u adviseren over het soort kachel en de plek waar de kachel het beste kan komen te staan. Ook kunt u meteen een offerte aanvragen voor gaskachels en gashaarden installeren Leidschendam door Klusdirect.

 

Bekijk ook:

Direct contact