Vragen? Bel Klusdirect.nl 0800-2255325

Houtkachels en pelletkachels installeren Enschede

Nu Nederland van het gas afgaat, is de vraag naar hout- en pelletkachels flink gestegen. Dit heeft onder meer ook tot gevolg gehad dat de regelgeving rond de installatie en het gebruik van deze kachels is verscherpt. Een veelvoorkomend misverstand bij de installatie van pelletkachels is dat de afvoer van rookgassen via de gevel naar buiten zou mogen gaan. In sommige andere landen mag dat inderdaad, maar in Nederland niet. In Nederland vallen pelletkachels onder dezelfde regelgeving als houtkachels. Pellets zijn namelijk gemaakt van geperst (afval)hout. De rookafvoer moet daarom boven de dakrand uitmonden. Een geveldoorvoer trekt namelijk minder goed dan een rookkanaal door de schoorsteen. Bovendien is de tegendruk – de druk van buitenaf – bij een geveldoorvoer groter dan bij een schoorsteen op het dak. Er zijn meer zaken waarmee u rekening moet houden, laat daarom houtkachels en pelletkachels installeren Enschede via een professioneel en erkend bedrijf als Klusdirect.

 

Kachel, rookkanaal en te verwarmen ruimte op elkaar afgestemd

De belangrijkste voorwaarde voor het goed en veilig functioneren van uw kachel is dat het vermogen van de kachel past bij het rookkanaal en de te verwarmen ruimte. Vooral bij hout- en pelletkachels is dit erg belangrijk omdat hout bij hoge temperaturen het schoonst brandt. Als de temperaturen te laag zijn, is de verbranding onvolledig. Er komen dan meer schadelijke stoffen vrij. Bovendien wordt er sneller een laag creosoot gevormd in het stookkanaal die gemakkelijk kan ontbranden en zo een schoorsteenbrand veroorzaakt.

De kachel moet dus voluit kunnen branden zonder dat het te warm wordt in de kamer en zonder dat die hoge temperaturen in de schoorsteen voor problemen zorgen. Het rookkanaal moet lang genoeg zijn en de juiste diameter hebben om een goede trek te garanderen, want zonder goede trek brandt een kachel niet optimaal.

Klusdirect werkt met vakkundige mensen die precies weten waar zij op moeten letten als zij houtkachels en pelletkachels installeren Enschede.

 

Houtkachels en pelletkachels installeren Enschede door Klusdirect

  • Klusdirect werkt met NHK, DVG- en DE erkende installateurs;
  • Ook voor controle en eventuele aanleg rookkanaal;
  • Ook voorafgaande aan de aanschaf van een kachel advies mogelijk;
  • Installatie van houtgestookte haarden, kachels en cv-ketels;
  • Klusdirect werkt door het hele land;
  • Klusdirect hanteert scherpe tarieven;
  • Heldere afspraken die altijd worden nagekomen;
  • Vraag vrijblijvend een offerte.

 

NHK-, SVG- en DE-erkende installateurs

De Stichting Nederlandse Haarden- en Kachelbranche – NHK – is de Nederlandse brancheorganisatie die onder andere de geaccrediteerde vakopleiding – met speciale modules voor de biomassa kachels – heeft ontwikkeld en actueel houdt. Hout- en pelletkachels vallen onder de biomassa toestellen. De Europese Gemeenschap heeft bepaald dat er tevens in iedere lidstaat een register DE – Duurzame Energie – moet zijn van installateurs die de vakopleiding met goed gevolg hebben afgerond. Tot slot bestaat er nog het SCG, het Sfeerverwarmingsgilde. Erkende leden voldoen automatisch aan de eisen voor de DE-erkenning.

Klusdirect werkt alleen met professionals die lid zijn van een van de genoemde registers. Houtkachels en pelletkachels installeren Enschede gebeurt daarom altijd gegarandeerd veilig en goed.

 

Contact Klusdirect

Wilt u door Klusdirect uw houtkachel of pelletkachel laten installeren, vraag dan een offerte aan of neem contact met ons op.

 

Bekijk ook:

Direct contact