Vragen? Bel Klusdirect.nl 0800-2255325

Rookkanaal aanleggen Oosterhout

Er kunnen verschillende redenen zijn om een rookkanaal aan te leggen in een bestaande schoorsteen. Een van die redenen is het vervangen van een oude kachel door een nieuwe, hoog rendementskachel. Een schoorsteen trekt pas goed wanneer de temperatuur van het rookkanaal hoog genoeg is. Bij een nieuwe, hoog rendementskachel wordt de temperatuur van de rookgassen minder hoog dan bij een ouder type kachel. Door in de bestaande schoorsteen een nieuw – smaller – stookkanaal aan te leggen, loopt de temperatuur in het rookkanaal voldoende op voor een goede trek. Andere redenen zijn de veiligheid en de wettelijke eisen die aan de schoorsteen gesteld worden. Klusdirect is op de hoogte van de regels in het bouwbesluit en u kunt door hen vakkundig een stookkanaal laten aanleggen.

 

Welk type stookkanaal is het beste?

Bij de keuze van het rookkanaal moet u rekening houden met een aantal factoren, waaronder de gebruikte brandstof. Gas geeft een minder hoge temperatuur van het rookgas dan hout. Voor een houtkachel is daarom een dubbelwandig RVS stookkanaal de beste keuze omdat deze beter isoleert. Loopt er in de schoorsteen een bocht, dan bent u aangewezen op een flexibel rookkanaal. Deze is zowel in een enkelwandige als een dubbelwandige versie verkrijgbaar. Ook bestaan er nog aluminium rookkanalen. Ook de diameter is van belang. Deze moet uiteraard goed aansluiten op de kachel, maar ook passen bij de capaciteit van de kachel. Hebt u een kachel met een hoge capaciteit, dan kan een te kleine diameter leiden tot het terugslaan van rook in de kamer. Andersom zal een kachel met lage capaciteit een te wijd stookkanaal onvoldoende verhitten, waardoor de kachel niet goed trekt. Overigens kan ook de schoorsteenkap invloed hebben op het trekken van de kachel.

 

Laat Klusdirect uw rookkanaal aanleggen Oosterhout

  • Klusdirect werkt met vaklieden met alle kennis en ervaring;
  • Klusdirect werkt met gecertificeerde materialen;
  • Klusdirect geeft eerlijk en vakkundig advies;
  • Klusdirect zorgt voor een gegarandeerd lekvrij stookkanaal;
  • Klusdirect heeft een landelijke dekking;
  • Klusdirect werkt tegen concurrerende tarieven;
  • Klusdirect werkt netjes en houdt zich aan afspraken;
  • Klusdirect geeft u vrijblijvend een passende offerte.

 

Een juist aangelegd stookkanaal voorkomt schoorsteenbrand

Laat u uw rookkanaal aanleggen Oosterhout door Klusdirect, dan weet u zeker dat dit vakkundig gebeurt én met de juiste, gecertificeerde materialen die voldoen aan de eisen in het bouwbesluit. De vakmensen van Klusdirect kijken onder andere naar de capaciteit van uw kachel en naar de materialen die in het plafond of andere doorgang naar buiten verwerkt zijn. Daarop stemmen zij het stookkanaal af. Een juiste combinatie van rookkanaal en kachel is niet alleen van belang voor het trekken van de kachel, maar ook voor de hoeveelheid roet – creosoot – die zich in het rookkanaal ophoopt. En creosoot is het uiterst brandbare spul waardoor veel schoorsteenbranden ontstaan. Regelmatig schoorsteenvegen is tevens belangrijk voor het voorkomen van schoorsteenbrand. Een rookkanaal van RVS – roestvast staal – is gemakkelijk schoon te houden. Ook dat kunt u overigens aan Klusdirect uitbesteden.

 

Advies of meer informatie nodig? Neem contact op met Klusdirect. U kunt ook meteen vrijblijvend een offerte aanvragen voor een stookkanaal aanleggen door Klusdirect.

 

Bekijk ook:

Direct contact