Vragen? Bel Klusdirect.nl 0800-2255325

Schoorsteeninspectie Delft

Gaat u binnenkort de kachel weer stoken of trekt uw schoorsteen niet meer zoals hij gedaan heeft? Dan is een schoorsteeninspectie Delft raadzaam. Ook wanneer u een nieuwe woning hebt betrokken en daar voor het eerst een hout- of gaskachel wilt gaan gebruiken, is het belangrijk een schoorsteeninspectie Delft uit te laten voeren. Schoorsteenbranden komen reelmatig voor en steeds meer verzekeringsmaatschappijen vragen daarom een bewijs van een goed onderhouden en veilig te gebruiken schoorsteen. De schoorsteenspecialist van Klusdirect voert voor u een uitgebreide schoorsteeninspectie Delft uit, zowel van binnen als van buiten, desgewenst met behulp van een speciale schoorsteencamera. Ook is een zogenoemde rookproef mogelijk. Eventuele mankementen kunnen vaak meteen worden verholpen, vogelnesten kunnen worden verwijderd en ook kunt u meteen de schoorsteen laten vegen. Indien nodig, plaatst Klusdirect een nieuwe schoorsteenkap of legt de schoorsteenspecialist een nieuw rookkanaal aan. Ook het impregneren van de schoorsteen – en eventueel het dak – behoort tot de mogelijkheden.

 

Schoorsteeninspectie Delft, waar wordt naar gekeken?

Aan de buitenkant wordt gecontroleerd op de staat van de voegen, (deels) loszittende stenen, de poreusheid van de stenen, mogelijke scheurtjes in de loodslabben en de staat van de schoorsteenkap.

Aan de binnenzijde wordt gecontroleerd op mogelijke verstoppingen in het rookkanaal, bijvoorbeeld als gevolg van een (al dan niet verlaten) vogelnest en naar vochtafzetting in het rookkanaal. Naast deze basis schoorsteeninspectie Delft door Klusdirect is het verstandig meteen de schoorsteen te laten vegen, zo weet u zeker dat eventuele creosoot – een zeer brandbare laag onvolledig verbrande deeltjes – verwijderd wordt.

 

Schoorsteeninspectie Delft door Klusdirect

  • Klusdirect werkt met specialisten bij u in de buurt;
  • Schoorsteeninspectie Delft van binnen en van buiten;
  • Ook mogelijk met speciale schoorsteencamera;
  • Eventueel rookproef ter controle op lekken;
  • Klusdirect kan u ook een onderhoudscontract bieden;
  • Klusdirect voert tevens alle bijkomende werkzaamheden uit;
  • Ook voor dakinspectie en bijvoorbeeld dakgoten reparatie;
  • Klusdirect adviseert u vrijblijvend en met kennis van zaken;
  • Klusdirect rekent met scherpe tarieven;
  • Vraag vrijblijvend een of meerdere offertes aan.

 

Extra mogelijkheden bij een schoorsteeninspectie Delft

U kunt ook kiezen voor een schoorsteeninspectie Delft middels een camera. Dit raadt Klusdirect aan als u de schoorsteen nog niet eerder gebruikt hebt, of als de kachel niet goed trekt en de oorzaak is onduidelijk. Met de camera kunnen we kijken of het rookkanaal recht loopt of dat er bochten in zitten, of er asbest aanwezig is, van welk materiaal het rookkanaal is gemaakt en of het rookkanaal nog in goede staat verkeert. Bij de inspectie met gebruik van een camera kunt u foto’s en/of bewegende beelden en een uitgebreid rapport opvragen.

Tot slot kunt u nog kiezen voor een rookproef. Hierbij wordt het rookkanaal vol rook geperst (hier worden rookpillen voor gebruikt), waarna gecontroleerd kan worden of het rookkanaal nergens lekt.

 

Klusdirect voor elke klus

Ook voor andere klussen kunt u terecht bij Klusdirect. Niet alleen voor werkzaamheden rond de schoorsteen en het dak, maar bijvoorbeeld ook voor de installatie van een airco, het installeren van kachels – zowel gaskachels als hout- en pelletkachels – en het opnieuw voegen van gevels. Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een schoorsteeninspectie Delft en/of een andere klus.

 

Bekijk ook:

Direct contact