Vragen? Bel Klusdirect.nl 0800-2255325

Schoorsteenkappen Wageningen

Een schoorsteenkap is een essentieel onderdeel van het stookkanaal die verschillende functies kan hebben. Er bestaan bijvoorbeeld schoorsteenkappen Wageningen tegen invallende regen en sneeuw, schoorsteenkappen Wageningen die vogels – en het nestelen van vogels in de schoorsteen – tegenhouden, schoorsteenkappen Wageningen met vonkenvangers en schoorsteenkappen Wageningendie de trek bevorderen. Daarnaast zijn er nog universele schoorsteenkappen Wageningen en afdekplaten die vooral een sierwaarde hebben en regen en vuil tegenhouden. Welke schoorsteenkap het beste bij uw kachel, uw rookkanaal en uw situatie past, daarin kan de vakman van Klusdirect u adviseren.

 

Schoorsteenkap aansluiten op het rookkanaal

Vroeger voldeed een gemetselde schoorsteen prima voor een openhaard of een gaskachel. De huidige generatie kachels echter vraagt om een minder ruim stookkanaal en daarom worden er in bestaande schoorstenen rookkanalen aangelegd. Dat zijn doorgaans dubbele, ronde buizen van roestvast staal, al dan niet flexibel. Op zo’n rond rookkanaal wordt op het dak de schoorsteenkap geplaatst. Hebt u geen rond rookkanaal – en uw kachel trekt goed – dan is een schoorsteenkap die regen, sneeuw en vuil tegenhoudt, voldoende. Hebt u problemen met uw kachel – hij trekt bijvoorbeeld niet goed, de verbranding is onvolledig of de rook slaat terug in de kamer – dan is het aanleggen van een rookkanaal in de schoorsteen een eerste stap. Klusdirect kan een rookkanaal aanleggen en tevens adviseren welke schoorsteenkap daarop aangesloten zou kunnen worden.

 

Klusdirect voor uw rookkanaal en schoorsteenkap

  • Vaklieden met kennis en expertise;
  • Veilig, met gecertificeerde materialen;
  • Voor vakkundig en eerlijk advies;
  • Klusdirect werkt door het hele land;
  • Klusdirect hanteert scherpe tarieven;
  • Klusdirect voor een nette, schone afwerking;
  • Heldere en duidelijke afspraken;
  • Vrijblijvend een passende offerte.

 

Enkele schoorsteenkappen Wageningen op een rij

Als u weleens puzzelt, bent u vast het woord ‘gek’ voor schoorsteenkap al eens tegengekomen. Hij dankt zijn naam aan het feit dat de wind hem ‘als een gek’ heen en weer laat draaien. Het is een oud en zeer effectief systeem, hij houdt regen en andere neerslag tegen en hij voorkomt dat de (val)wind in de schoorsteen slaat. Hij heeft een opening aan de zijde van de wind af, zo gaat de rook nooit tegen de wind in en slaat dus ook nooit terug de schoorsteen – en de kamer – in.

Een trekkap is een schoorsteenkap die de trek bevordert. Hij is er in verschillende soorten. De vaste trekkap is het minst effectief, maar hij voorkomt wel dat er vogels en neerslag in de schoorsteen komen. Een roterende trekkap is effectiever voor een betere trek. Hij is er in bolvorm en met afdekplaat. De bolvorm is heel licht en reageert op elk zuchtje wind, daarom is hij het meest geschikt voor serieuze trekproblemen. De roterende schoorsteenkap met afdekplaat is wat zwaarder en komt niet altijd in beweging, maar hij houdt wel regen en sneeuw buiten de schoorsteen.

 

Vonkenvanger verplicht bij rieten daken

Schoorsteenkappen Wageningen zijn in Nederland niet verplicht, maar ze worden wel ten zeerste aangeraden. Bij een rieten dak is een vonkenvanger verplicht. Dat kan op verschillende manieren gerealiseerd worden, onder andere door een van de schoorsteenkappen Wageningen met vonkenvanger te laten monteren door Klusdirect.

 

Bekijk ook:

Direct contact