Vragen? Bel Klusdirect.nl 0800-2255325

Schoorsteenvegen Roosendaal

Jaarlijks vinden er zo’n 2.000 schoorsteenbranden plaats in Nederland. Die zijn vrijwel allemaal te wijten aan het niet goed schoonhouden van de schoorsteen. Bij het branden van een olie-, kolen- of houtkachel komen er altijd onverbrande deeltjes vrij die neerslaan tegen de wand van het rookkanaal. Deze aanslag wordt creosoot genoemd en is heel erg brandbaar. Bij 500 graden kan creosoot vlam vatten. Nu lijkt 500 graden heel wat, maar die temperatuur is bij een normale stookbeurt zo bereikt. Naast het risico op schoorsteenbrand is het ook beter voor de gezondheid om de schoorsteen regelmatig te vegen. Als de laag creosoot te dik wordt, wordt logischerwijze ook het rookkanaal steeds smaller en daardoor wordt de kans op het terugslaan van de rookgassen in de kamer steeds groter.

 

Schoorsteenvegen Roosendaal in Nederland niet verplicht

In veel andere Europese landen – bijvoorbeeld Duitsland, Zwitserland en Zweden – is het jaarlijks of halfjaarlijks vegen van de schoorsteen verplicht. In Nederland geldt slechts een dingend advies. Wel gaan steeds meer verzekeringsmaatschappijen hogere eisen stellen en soms betaalt u minder premie als u een onderhoudscontract met een erkende schoorsteenveger hebt afgesloten. Het beroep van schoorsteenveger is een vrij beroep, iedereen mag zich schoorsteenveger noemen en het beroep uitvoeren. Om kwaliteit en veiligheid te garanderen, is de Algemene Schoorsteenvegers Patroons Bond – ASPB – opgericht. Klusdirect werkt alleen met schoorsteenvegers die bij de ASPB zijn aangesloten. Zo kunt u rekenen op grondig en veilig schoorsteenvegen Roosendaal.

 

Daarom schoorsteenvegen Roosendaal door Klusdirect

  • Klusdirect werkt alleen met ASPB-aangesloten schoorsteenvegers;
  • Klusdirect werkt in heel Nederland;
  • Klusdirect werkt tegen concurrerende tarieven;
  • De Klusdirect schoorsteenvegers werken netjes en schoon;
  • Van boven of van beneden af schoorsteenvegen Roosendaal;
  • Ook voor onderhoudscontract;

 

Schoorsteenvegen Roosendaal, zo doen we dat

De schoorsteen kan op verschillende manieren geveegd worden. De meeste schoorsteenvegers werken vanaf het dak, dus van boven naar beneden. Maar als u de kachel gemakkelijk van zijn plaats kan schuiven waardoor het rookkanaal vanaf de onderkant bereikbaar is, is dat ook een prima methode die in de meeste gevallen zelfs wat goedkoper is dan vanaf boven omdat er niet op het dak geklommen hoeft te worden.

De schoorsteenveger van Klusdirect werkt doorgaans met een schoorsteenvegerskogel. Dat is een bol van ongeveer twee kilo met stalen borstels. De kogel zit vast aan een ketting of touw en daarmee wordt de kogel door de schoorsteen op en neer gehaald. Bij een rechte schoorsteen wordt vaak een flexibele stang gebruikt omdat daarmee meer kracht kan worden gezet.

 

Tips om een dikke laag creosoot te voorkomen

Als de kachel voluit brandt, zullen er meer deeltjes verbranden dan wanneer er ‘gesmoord’ wordt gestookt. Kies dus voor een kachel die op volle kracht kan werken zonder dat het te heel wordt in de kamer. Laat de kachel ook helemaal uitbranden in plaats van hem te smoren. Als het rookkanaal koud is, zullen er sneller roetdeeltjes neerslaan. Een te ruim rookkanaal wordt doorgaans niet goed heet. Laat hier naar kijken door de schoorsteenveger van Klusdirect als deze bij u komt om de schoorsteen te vegen.

 

Bekijk ook:

Direct contact