Vragen? Bel Klusdirect.nl 0800-2255325

Vogelnesten verwijderen Tilburg

Het is altijd leuk om te zien, die bedrijvigheid van vogels die een nest bouwen, vervolgens broeden en hun jongen verzorgen. Kleinere vogels als roodborstjes en musjes nestelen graag in de dakgoot, onder de dakpannen of onder zonnepanelen en de grotere vogels als kraaien en meeuwen zoeken graag de beschutting van een schoorsteen. Helaas kunnen ze op die plekken veel schade veroorzaken. Ze pikken isolatie kapot, verschuiven dakpannen en verstoppen dakgoten, met alle gevolgen van dien. Een nest in de schoorsteen veroorzaakt een slechtere trek, het terugslaan van rook en koolmonoxide in de kamer en is niet zelden de oorzaak van een schoorsteenbrand. U moet dus de vogelnesten verwijderen Tilburg, maar mag en kan dat zomaar?

 

U mag niet altijd vogelnesten verwijderen Tilburg

Vogelnesten die in gebruik zijn, mogen niet worden verwijderd. De Wet Natuurbescherming biedt bescherming aan alle verblijf-, rust- en broedplaatsen van vogels. Als u een nest verwijdert dat in gebruik is, bent u strafbaar. De mensen van Klusdirect kunnen controleren of een nest in gebruik is. Soms gewoon door te observeren of het nest zelf te inspecteren, in andere gevallen moet met behulp van een kleine camera worden vastgesteld of het nest wel of niet wordt gebruikt. Levert een nest dat gebruikt wordt direct gevaar op, dan kunt u bij de gemeente toestemming vragen het nest toch te verwijderen. Klusdirect kan u hierbij behulpzaam zijn.

 

Vogelnesten verwijderen Tilburg door Klusdirect

  • Ervaren mensen met kennis van zaken;
  • Tevens inspectie van dak, goten en schoorsteen;
  • Eventuele reparatie na het verwijderen van het vogelnest;
  • Klusdirect is door het hele land werkzaam;
  • Klusdirect hanteert concurrerende tarieven;
  • Ook voor middelen ter voorkoming van vogelnesten;
  • Duidelijke afspraken die worden nagekomen;
  • Vrijblijvend een transparante offerte.

 

Zelf vogelnesten verwijderen Tilburg of laten doen

U kunt zelf ook vogelnesten verwijderen Tilburg als ze op een gemakkelijk bereikbare plaats zitten en u zeker weet dat het nest verlaten is. Let wel goed op dat u niets kapotmaakt bij het verwijderen van het nest. Als u de vogelnesten door Klusdirect laat verwijderen, heeft dat zo zijn voordelen. U kunt dit bijvoorbeeld combineren met een dakinspectie, een schoorsteeninspectie of met het schoorsteenvegen, wat u in de kosten zal schelen. Bovendien kunnen eventuele reparaties meteen worden uitgevoerd. De vaklieden van Klusdirect weten precies waar ze op moeten letten bij hun controle en het uitvoeren van hun werkzaamheden, waardoor u zeker weet dat het goed gebeurt en het dak, de dakgoot of de schoorsteen in goede en veilige staat weer achtergelaten wordt.

 

Voorkomen is beter dan genezen

Er zijn diverse manieren om te voorkomen dat vogels uw dakgoot of schoorsteen uitkiezen om een nest te bouwen. Zo zijn er schoorsteenkappen met roosters die er voor zorgen dat vogels de schoorsteen niet in kunnen. Ook voor de dakgoten bestaat er vogelwering die Klusdirect voor u kan aanbrengen. Als u dan ook nog een of meerdere nestkastjes plaatst, zijn alle partijen tevreden!

Wilt u meer weten of vrijblijvend een prijsopgave ontvangen voor vogelnesten verwijderen Tilburg of andere klussen door Klusdirect, neemt u dan contact met ons op.

 

Bekijk ook:

Direct contact