Vragen? Bel Klusdirect.nl 0800-2255325

Branden bitumen daken Leiden

Roofing, zoals een bitumen dak ook wel genoemd wordt, is al vele jaren de populairste manier om platte en licht hellende daken waterdicht te bedekken. Bitumen is een aardolieproduct waaraan glasvlies of polyester is toegevoegd om het stugge bitumen flexibeler te maken. Bitumen is relatief goedkoop, het is sterk waterafstotend en beschadigingen zijn gemakkelijk te repareren. Het branden van bitumen daken of roofing is werk voor een vakman, de temperatuurregeling luistert vrij nauw om blaar- en blaasvorming te voorkomen. Ook het dichten van randen en naden vraagt kennis en ervaring. Klusdirect werkt voor het branden van bitumen daken of roofing met ervaren vakmensen door het hele land.

 

Soorten bitumen

De kwaliteit van bitumen is de laatste jaren enorm verbeterd. Het toevoegen van glasvlies of polyester – en soms ook metaalfolie – gebeurt nog niet zo heel erg lang, veel mensen kennen daarom bitumen als een stugge stof die gemakkelijk scheurt. Het glasvlies of polyester is de drager, maar daarnaast kunnen er ook nog andere stoffen aan het bitumen worden toegevoegd die de roofing specifieke eigenschappen geeft. SBS bitumen is op basis van elastomeren en APP bitumen is op basis van thermoplasten. De eerste is flexibeler en vangt temperatuurschommelingen en het werken van de onderlaag beter op, maar de tweede is beter bestand tegen UV straling.

Tot slot kan ook de afwerking verschillen, bijvoorbeeld een fijne of ruwe korrel, een extra coating of een metaalfolie. De vakman van Klusdirect kan u uitleg en advies geven welke roofing voor het branden van uw bitumen dak het beste is.

 

Branden bitumen daken Leiden of roofing door Klusdirect

 • Professionele en ervaren vaklieden;
 • In heel Nederland;
 • Klusdirect garandeert een 100% waterdichte roofing;
 • Branden bitumen daken Leiden is relatief goedkoop;
 • Bitumen daken zijn gemakkelijk en goed te repareren;
 • Roofing is duurzaam;
 • Bitumen is goed te combineren met isolatie;
 • Roofing gaat tot wel 40 jaar mee;
 • Klusdirect werkt met sterk concurrerende prijzen;
 • Eerlijk advies van de vakman;
 • Duidelijke afspraken die worden nagekomen.

 

Een bitumen dak is duurzaam

Bitumen bestaat grotendeels uit gerecycleerd materiaal en restmaterialen. Bovendien gaat een bitumen dak lang mee. Als het branden van bitumen daken of roofing op de juiste wijze gebeurt, als er gekozen is voor een goed merk bitumen en als het dak goed wordt onderhouden, kan een bitumen dak wel 40 jaar meegaan. Bij het jaarlijks onderhoud van de roofing moeten vuil, takken en ingroeiende wortels worden verwijderd.

 

Lijmen of branden bitumen daken Leiden

Een bitumen dak kan ook worden gelijmd, maar de professionele vakman kiest doorgaans voor branden van de roofing omdat dat goedkoper is dan lijmen. Als u zelf de roofing wilt aanbrengen, is lijmen verstandig. Het branden van bitumen daken kent tenslotte het risico van brand op het dak en het werken met de juiste temperatuur luistert nauw.

Meer weten

Wilt u meer informatie of een offerte ontvangen over het branden van bitumen daken of roofing door Klusdirect, neem dan contact op of vul het offerteformulier in.

 

Bekijk ook:

Direct contact