Vragen? Bel Klusdirect.nl 0800-2255325

Dakpannen coaten Leiden

Dakpannen gaan er na verloop van tijd verweerd en dof uitzien. Dat komt omdat de toplaag slijt door weer en wind. Dakpannen houden daardoor vocht langer vast waardoor algen en mos zich gemakkelijk hechten aan de dakpannen. Het mos en de algen zorgen er vervolgens voor dat de dakpannen nog poreuzer en brozer worden. Hierdoor wordt de kans op dak lekkages groot. U kunt de dakpannen natuurlijk vervangen, maar een goed – en goedkoper – alternatief is uw dakpannen coaten Leiden. Overigens kunnen niet alle dakpannen – bijvoorbeeld geglazuurde dakpannen – gecoat worden, de vakman van Klusdirect kan u adviseren.

 

Hoe gaat het coaten van dakpannen in zijn werk

Eerst moet het dak worden geïnspecteerd op kapotte dakpannen. Zijn er kapotte dakpannen, dan moeten die vervangen worden. U kunt ook een dakinspectie laten uitvoeren door Klusdirect om te zien of er mogelijke andere gebreken zijn die eerst verholpen moeten worden. Als het dak in goede staat verkeert, worden de dakpannen gereinigd. Vuil, mos, algen en andere aanslag moet verwijderd worden voor de coating wordt aangebracht. Tot slot wordt de coating met een airless spuit – onder hoge druk – op de dakpannen gespoten. Alle naden en kieren worden op die manier gevuld.

 

De voordelen van dakpannen coaten Leiden door Klusdirect

  • Klusdirect werkt enkel met professionele vakmensen;
  • Klusdirect werkt landelijk;
  • Dakinspectie, dakpannen reinigen en dakpannen coaten Leiden;
  • Een goede coating verlengt de levensduur van het dak;
  • Dakpannen coaten Leiden is goedkoper dan dakpannen vervangen;
  • Dakpannen coaten Leiden is in veel kleuren mogelijk;
  • Met een goede coating ziet uw dak er weer als nieuw uit;
  • Klusdirect hanteert scherpe prijzen;
  • Eerlijk advies en duidelijke afspraken.

 

Een goede coating verlengt de levensduur van het dak

Als u dakpannen laat coaten, verlengt u de levensduur van het dak. De coating heeft een zelfde effect als een was- en waxbeurt van een auto: regendruppels rollen er zo vanaf. De dakpannen raken niet doorweekt en drogen veel sneller. Daarom is een gecoat dak veel beter weersbestendig en krijgen vuil, mossen en algen veel minder kans om zich te hechten. Een goede coating verlengt de levensduur van het dak met zo’n vijftien jaar.

 

Verschillende soorten coating

Er bestaan verschillende soorten coating voor dakpannen, bijvoorbeeld een coating op basis van siliconen, acryl of rubber. Welke coating voor uw dak het beste is, kunt u met de vakmensen van Klusdirect bespreken. Ook als u om esthetische redenen het aanzien van uw dak wilt veranderen – bijvoorbeeld met een andere kleur dakpan – kunt u dakpannen coaten Leiden. De coating is namelijk in veel verschillende kleuren verkrijgbaar. Er bestaan ook transparante coatings om juist de originele uitstraling van het dak te behouden.

 

Meer weten?

Wilt u misschien uw dakpannen laten coaten, maar wilt u eerst meer weten over de mogelijkheden voor uw dak, neem dan contact met ons op. Dat kan ook door een offerte aan te vragen. Klusdirect regelt een afspraak met de juiste vakmensen om het dakpannen coaten Leiden met u te bespreken.

 

Bekijk ook:

Direct contact