Vragen? Bel Klusdirect.nl 0800-2255325

Dakrenovatie Hilversum

Een dak heeft een beperkte levensduur. Door de invloed van het klimaat – regen, vorst en storm – en bijvoorbeeld de groei van algen en mos zal een dak langzaam maar zeker verweren. Als bij uw dak al vaker een dakreparatie is uitgevoerd, of als bij een dakinspectie blijkt dat een groot deel van het dak er slecht aan toe is, zult u moeten denken aan een dakrenovatie Hilversum. Wacht niet te lang met een dakrenovatie Hilversum als deze wordt aangeraden vanwege de staat van het dak. Voor u het weet, is ook de dakconstructie niet betrouwbaar meer en dan moet het hele dak vervangen worden. Ook kan het aanleggen van isolatie of de constructie van een dakkapel aanleiding zijn voor een dakrenovatie Hilversum. Nog een andere reden kan er een vanuit esthetisch oogpunt zijn. Als u bijvoorbeeld de huidige dakpannen wilt vervangen door een ander type dakpan of leisteen bijvoorbeeld.

Vergunning voor dakrenovatie Hilversum

Gaat het bij de renovatie alleen om vervanging van de dakbedekking, dan hoeft u geen vergunning aan te vragen. Ook niet als u voor een andere dakbedekking kiest. Wilt u echter ook isoleren of bijvoorbeeld een dakkapel plaatsen, dan hebt u meestal wel een vergunning nodig. Voor het plaatsen van een dakkapel zeker, en als de isolatie de dakbedekking hoger of dikker maakt, meestal ook. De dakdekker van Klusdirect kan u vertellen of u wel of geen vergunning moet aanvragen. Maar u kunt dit natuurlijk ook bij de gemeente zelf vragen. Houd er rekening mee dat het aanvragen van een vergunning wel een paar weken in beslag kan nemen.

Tip: Als u in een oudere woning woont, kan het zijn dat u voor subsidie in aanmerking komt als uw dakrenovatie Hilversum onder de duurzame maatregelen valt.

 

Dakrenovatie Hilversum door Klusdirect

  • U kunt in het hele land bij Klusdirect terecht;
  • De Klusdirect dakdekker geeft advies en eerlijke informatie;
  • Ook voor dakinspectie, dakpannen coaten en dakreiniging;
  • Keuze uit veel soorten dakbedekking;
  • Ook in combinatie met installatie van zonnepanelen of dakkapel;
  • Zowel voor hellend als plat dak;
  • Klusdirect werkt tegen scherpe tarieven;
  • Klusdirect maakt duidelijke afspraken;
  • U kunt vrijblijvend een offerte aanvragen.

 

Verschillende soorten dakbedekking

Bij een dakrenovatie Hilversum kunt u kiezen voor een heel nieuwe uitstraling van uw woning door te kiezen voor een andere dakbedekking. Als u daarbij kiest voor een duurzame dakbedekking die lang meegaat, verhoogt u tevens de waarde van uw woning. Liggen op uw dak nu betondakpannen – die gemiddeld zo’n dertig jaar meegaan – en u vervangt ze door kleidakpannen die gemiddeld 50 jaar meegaan, dan geeft dat een waardevermeerdering van uw huis. Andere mogelijkheden voor een hellend dak zijn riet, koper, aluminium, leien en zink. Van deze opties is zink het meest duurzame.

Voor een plat dak zijn er andere mogelijkheden, zoals bitumen, EPDM, PVC of een groendak. Een groendak is van dit rijtje het meest duurzaam.

 

Meer informatie

Twijfelt u of een dakrenovatie Hilversum nodig is, wilt u meer informatie of wilt u (ook) een andere klus laten uitvoeren en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op met Klusdirect of vraag direct een offerte aan voor een dakrenovatie Hilversum.

 

Bekijk ook:

Direct contact