Vragen? Bel Klusdirect.nl 0800-2255325

Lood- en zinkwerken Hilversum

Lood, zink en koper worden al millennia lang gebruikt voor leidingsystemen. De oude Romeinen maakten al waterleidingen van lood en een deel daarvan is nog steeds intact. Inmiddels weten we dat de zware metalen als lood schadelijk zijn voor ons lichaam en voor drinkwatersystemen mag het dan ook niet meer gebruikt worden. Maar het feit dat er al zo lang mee gewerkt is, wil toch ook wel zeggen hoe deugdelijk deze materialen zijn. Een zinken dak of een koperen regenpijp gaan wel vijftig jaar mee en ze kunnen bovendien goed gerepareerd worden. Na hun lange staat van dienst kan het materiaal weer gerecycled worden. Daarnaast is de esthetische waarde van belang. Koper-, lood- en zinkwerken Hilversum zorgen voor een specifieke uitstraling bij monumentale én moderne panden.

 

Lood- en zinkwerken Hilversum, een oud ambacht

Het werken met koper, lood en zink vraagt om specialistische kennis en ervaring. Het is een ambacht dat van generatie op generatie is en wordt overgedragen. En vaak met veel liefde en passie! Klusdirect werkt voor uw lood- en zinkwerken Hilversum met de beste en meest ervaren vaklieden. Dat doen wij door het hele land. Waar u ook woont, er is altijd een Klusdirect lood- en zinkwerker bij u in de buurt. Tip: overleg met uw buren, wellicht kunt u samen het lood- en zinkwerk laten vervangen of aanleggen.

 

Koper-, lood en zinkwerken door Klusdirect

  • Klusdirect werkt met ambachtslieden die hun vak verstaan;
  • Voor vervanging en reparatie aan lood- en zinkwerken Hilversum;
  • Lood- en zinkwerken Hilversum door Klusdirect aangebracht zijn 100% waterdicht;
  • Koper-, lood- en zinkwerken Hilversum vragen weinig onderhoud;
  • Veelzijdig, ook voor gevelbekleding;
  • Klusdirect is werkzaam in het hele land;
  • Klusdirect werkt tegen zeer scherpe tarieven;
  • Altijd een eerlijk advies op maat;
  • Duidelijke afspraken;
  • Vrijblijvende offertes.

 

Lood, zink en koper

Koper-, lood- en zinkwerken Hilversum hebben hun eigen specifieke kenmerken en functies.

Lood wordt onder andere gebruikt om de overgang van dak naar dakgoot of van schoorsteen naar dak 100% waterdicht te maken. Ook rondom de raamkozijnen en dakkapellen kan lood gebruikt worden. Het is een materiaal dat zich goed in allerlei vormen laat drijven en daarom is het bij uitstek geschikt voor de lastige details.

Zink is een relatief licht materiaal dat niet alleen heel geschikt is voor dakgoten en andere waterafvoersystemen, maar ook voor complete daken. Het is lichter dan dakpannen en door de patinalaag die na verloop van tijd op natuurlijk wijze ontstaat, is zink resistent tegen allerlei weersinvloeden.

Koper kan net als zink gebruikt worden voor dakgoten, regenpijpen en complete daken, maar nooit in combinatie met zink omdat koper zink aantast. Leuke bijkomstigheid: een koperen nok of dakvorst kan ervoor zorgen dat algen en mos op dakpannen of riet geen kans krijgen.

 

Klusdirect is u graag van dienst

Overtuigd van de voordelen van koper-, lood- en zinkwerk en benieuwd wat dit u gaat kosten? Of wilt u graag eerst nog meer informatie? Neem direct contact met ons op of vul het formulier in voor een vrijblijvende offerte. Ook voor andere bouwklussen dan lood- en zinkwerken Hilversum kunt u terecht bij Klusdirect.

 

Bekijk ook:

Direct contact