Vragen? Bel Klusdirect.nl 0800-2255325

Impregneren dak, schoorsteen en gevels Arnhem

Impregneren is het doordringen van een materiaal met een vloeistof om het materiaal speciale eigenschappen te geven. Zo kunt u bijvoorbeeld hout, steen, beton en textiel water- en vuilafstotend maken, de brandwerendheid verhogen of het Uv-bestendig – en kleurecht – maken. Het impregneren van dak, schoorsteen en gevels Arnhemwordt meestal gedaan om het pand water- en vuilafstotend te maken, maar ook het verbeteren van de brandwerendheid kan een argument zijn. Ook kan het impregneren onderdeel van een anti-graffitibeleid zijn, de aangebrachte coating zorgt er dan bijvoorbeeld voor dat verf niet zo goed blijft zitten en gemakkelijker te verwijderen is. De specialisten van Klusdirect zorgen in het hele land voor het impregneren van dak, schoorsteen en gevels Arnhem.

 

Hydrofoberen

Hydrofoberen is een andere term voor het impregneren met als doel een materiaal vochtwerend te maken. Als een gevel, dak of schoorsteen wordt gehydrofobeerd, kan er geen vocht in de steen of het beton trekken. Daardoor krijgen algen en bijvoorbeeld mossen geen kans om zich te hechten. Ook vervuiling door zure regen en stof dat meegevoerd wordt in regendruppels, hechten zich niet aan de ondergrond. Hydrofoberen of impregneren van dak, schoorsteen en gevels Arnhem verlengt daardoor de levensduur van uw woning of bedrijfspand en bovendien ziet een geïmpregneerd pand er schoner en frisser uit. Tot slot zal ook de woning of ander pand in waarde stijgen als u hem aantoonbaar goed onderhoudt.

 

Impregneren dak, schoorsteen en gevels Arnhem door Klusdirect

  • Een Klusdirect impregneerspecialist altijd bij u in de buurt;
  • Verschillende vormen van impregneren of hydrofoberen mogelijk;
  • Tevens voor dakreiniging, gevelreiniging en dakinspectie;
  • Ook in combinatie met schoorsteen vegen of dakgoten schoonmaken;
  • De impregneerspecialist van Klusdirect geeft betrouwbaar advies;
  • Elke vorm van impregneren tegen scherpe prijzen;
  • Vrijblijvend een offerte op te vragen.

 

Eerst reinigen, dan impregneren

Het is een open deur, maar voor het impregneren van dak, schoorsteen en gevels Arnhem, moeten deze ondergronden eerst gereinigd worden. Als de ondergrond niet goed schoon is, kan de impregneervloeistof namelijk niet goed in het materiaal dringen. Er bestaan verschillende methodes voor het reinigen van een gevel, daar kunt u hier meer over lezen. De meeste schoorstenen zijn van hetzelfde materiaal gemaakt als de gevel, dus wat voor uw gevel geldt, geldt ook voor uw schoorsteen. En als we toch met uw schoorsteen bezig zijn, is het wellicht een goed idee om deze te laten inspecteren en vegen en misschien van een passende schoorsteenkap te voorzien door Klusdirect.

Daken hebben vaak een groene algen- en moslaag en ook het dak moet gereinigd worden voor u het laat impregneren. Bij een dakreiniging en het impregneren van het dak is het aan te raden meteen ook een dakinspectie door Klusdirect te laten uitvoeren. Zo weet u zeker dat uw dak er na het reinigen en impregneren er echt weer een tijd tegen kan.

 

Offerte aanvragen

Wilt u weten wat een reiniging en impregnatie u gaat kosten? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan voor het laten impregneren van dak, schoorsteen en gevels Arnhem en andere gerelateerde werkzaamheden door Klusdirect.

 

Bekijk ook:

Direct contact