Vragen? Bel Klusdirect.nl 0800-2255325

Nokvorsten reparatie en renovatie Zwijndrecht

De nokvorst – ook wel dakvorst genoemd – bestaat uit de bovenste rij speciale dakpannen op een dak. Ze houden de dakpannen aan beide dakzijden bij elkaar en zorgen ervoor dat er geen water tussen de dakpannen door naar binnen kan stromen. De nokvorstpannen werden voorheen altijd met cement vastgezet. Cement wordt na ongeveer 30 tot 40 jaar poreus en gaat steeds langer vocht vasthouden. Door vorst zet het vocht uit, maar omdat cement niet flexibel is en dus niet mee uitzet, gaat het barsten en afbrokkelen. Hierdoor komen de nokvorstpannen los te liggen. Een nokvorstreparatie of renovatie is dan nodig om te voorkomen dat er vocht binnen komt of dat de nokvorstpannen wegwaaien. Klusdirect voert door het hele land nokvorsten reparaties en renovaties uit.

 

Nokvorsten reparatie of renovatie Zwijndrecht

Als er een nokvorstpan kapot is door bijvoorbeeld stormschade, dan is een reparatie meestal voldoende om de nokvorst weer jaren mee te laten gaan. Wanneer er sprake is van een poreuze – of poreus wordende – cementlaag en de nokvorstpannen zelf zijn nog goed, dan is renovatie nodig.

Bij een reparatie wordt de kapotte nokvorstpan vervangen en met een kunststof dakmortel – of weer met cement – vastgelegd.

Bij een renovatie worden alle nokvorstpannen weggehaald, het cement wordt verwijderd en vervolgens worden de oude nokvorstpannen opnieuw gelegd. Hiervoor wordt dan meestal geen cement gebruikt, maar een kunststof dakmortel. Kunststof dakmortel is flexibel, het kan daarom niet scheuren en gaat dus heel wat jaren mee. U kunt er overigens ook voor kiezen de dakpannen opnieuw met cement vast te laten leggen.

 

Nokvorsten reparatie en renovatie Zwijndrecht door Klusdirect

  • Ook een Klusdirect dakdekker bij u in de buurt;
  • Klusdirect werkt met ervaren, professionele ambachtslieden;
  • Voor nokvorsten reparatie en renovatie Zwijndrecht;
  • Ook voor vervanging van de nokvorst;
  • Tevens voor andere dakgerelateerde werkzaamheden;
  • Klusdirect geeft altijd eerlijk en betrouwbaar advies;
  • Alle werkzaamheden tegen scherpe tarieven;
  • Vraag vrijblijvend advies en / of een offerte aan.

 

Vervanging nokvorst

Soms is het beter te kiezen voor vervanging van de nokvorst in plaats van een nokvorsten reparatie of renovatie Zwijndrecht. Dat kan het geval zijn wanneer bijvoorbeeld de staat van de nokvorstpannen te wensen overlaat. Of wanneer er een of meerdere nokvorstpannen ontbreken. Ook kan het zijn dat een ventilerende nok raadzaam is.

Bij vervanging van de nokvorst wordt vaak gebruik gemaakt van nokbeugels waar de nokvorstpannen aan vast worden geschroefd. Daaronder zit dan een ondervorst, deze is bedoeld om regeninslag te voorkomen.

Voor een ventilerende nok wordt gebruikgemaakt van een nokband met openingen. De nieuwe nokvorstpannen komen vervolgens bovenop de nokband te liggen.

 

Klusdirect ook voor andere dakgerelateerde werkzaamheden

Als u uw nokvorsten moet laten repareren of renoveren, is de kans groot dat ook de rest van het dak wel een behandeling kan gebruiken. Bijvoorbeeld een dakreiniging of een dakimpregnatie of het aanbrengen van een dakpannen coating. Een algemene dakinspectie kan u vertellen wat het beste is in uw geval. Vraag een offerte aan of vrijblijvend advies bij Klusdirect voor een nokvorsten reparatie of renovatie of andere werkzaamheden aan uw dak.

 

Bekijk ook:

Direct contact